Groote Lindt maatje te groot voor Ameide

21 februari 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De tweede wedstrijd na de winterstop heeft De Lindt duidelijk aangetoond dat het elftal wel degelijk gegroeid is. Zonder de geblesseerden Nicky de Zeeuw, Michael Slingerland en Tom Koetsenruijter werd de nummer 5 Ameide met een duidelijke 4-1 nederlaag weer huiswaarts gestuurd.

In de eerste helft kende Groote Lindt meteen vanaf de openingsfase veel balbezit en was het dreigend. Echter het was Ameide dat bij de eerste de beste keer dat ze voor de goal kwamen meteen de score openden. Na de openingsgoals volgde er een gelijkwaardige periode waarin De Lindt op zoek moest naar de gelijkmaker. Deze viel min of meer wel uit de lucht. Een afgeslagen bal werd in een keer op doel geschoten door Bjorn van Ingen en deze liet de keeper met een schuiver in de uiterste hoek kansloos. In de 1-1 stand zou tot aan de rust niets meer veranderen.

De tweede helft was na een nog enigszins op en neer gaande openingsfase vooral voor De Lindt. Het elftal speelde een betere wedstrijd dan Ameide en toonde meer voetballend vermogen dan de gasten. Een schot op de paal was al een eerste waarschuwing. Een snelle aanval werd echter resoluut afgemaakt door Nasir El Arbaoui na een uitstekende voorzet van Steven Kramer. Niet veel later was het opnieuw Nasir die de wedstrijd eigenlijk op slot gooide. Met de 3-1 was het nog niet gedaan. Nasir zorgde er met een loepzuivere hattrick voor dat het zelfs nog 4-1 werd. Kansen werden er de tweede helft niet meer weg gegeven en zo kan De Lindt terugkijken op een prima optreden.

Ondanks de overwinning blijft Groote Lindt zevende staan met 19 punten. De top 4 kruipt verder in elkaar en is voorlopig nog ver weg. Nummer 6 (Streefkerk) en nummer 5 (Ameide) zijn wel weer binnen bereik. Het programma is de komende weken echter zwaar te noemen met uitwedstrijden tegen De Zwerver (4/3), tegen De Alblas (11/3) en tegen Streefkerk (18/3). Na deze serie kunnen we langzaamaan de balans gaan opmaken.